Om Almedalens Bed & Breakfast och Café

Almedalens Bed, Breakfast & Fik är ett litet familjeägt företag som driver café- & restaurangverksamhet, samt rumsuthyrning i det gamla garveriet på Tage Cervins gata i Visby.

Vi som driver Almedalens Bed & Breakfast

Vi som driver Almedalens Bed, Breakfast & Fik heter Karin & Sven Ljungberg. Vi kommer ursprungligen från Oskarshamn, men bor under vinterhalvåret just nu i Nacka. Ambitionen är dock att flytta permanent till Gotland på lite sikt.

Kärleken till Gotland har vuxit sig allt starkare genom åren och under vintern 2015 fick vi möjlighet att köpa den unika fastigheten Blekdammen 11 i Visby. Byggnaden är från 1931 och klassad som särskilt värdefull. Här har bedrivits garveri och ett flertal detaljer från den tiden har bevarats och vittnar om historien. 2004-2005 genomfördes en omfattande renovering, och sedan 2006 har byggnaden två hyreslägenheter och en lokal i botten där det har bedrivits galleri- och caféverksamhet.

Från och med våren 2016 driver vi café, restaurang och boendeuthyrning i fastigheten i det nystartade familjeföretaget Almedalens Bed & Breakfast & Fik AB. Vi har båda ett genuint intresse kring mat och dryck, och Karin har tidigare jobbat som kallskänka. Vår ambition är att driva ett personligt och mysigt café/lunchrestaurang som vi själva gärna skulle vilja gå till. Som serverar bra kaffe, mat och dryck. Som inte använder halvfabrikat och prefabricerade rätter. Som nyttjar de fantastiska lokala råvaror som finns på Gotland, och utifrån dessa tillagar lätta fräscha rätter som passar under sommaren.  Ingen stabbig snabbmat eller inköpt färdiglagad fryst västerbottenpaj som sedan snabbtinas i micron, utan mat som både smakar gott och gör gott. Till maten vi serverar erbjuder vi också gästerna passande drycker. Varför inte en lokalt producerad lemmonad, eller en närproducerad öl från Barlingbo bryggeri eller kanske ett glas svalt vitt vin av bättre kvalité?

Vår filosofi när det gäller boendet i vårt Bed & Breakfast är enkel. Vi vill kunna erbjuda våra gäster ett personligt, rofullt och mysigt boende i fräscha rum i centrala Visby. Ett boende som man känner att man gärna återvänder till.

Välkommen till ett mysigt Bed & Breakfast!

Processed with VSCO with a5 preset
Tage Cervin bild 3