Almedalens Restaurang och Café

Almedalens fik är ett café och lunchrestaurang på Tage Cervins gata mellan Almedalsparken och Ringmuren. Under sommarmånaderna har vi – förutom vår mysiga cafélokal – dessutom en stor uteservering i härlig parkmiljö. Vi serverar lättare mat och dryck inspirerade av Gotland, och har fullständiga rättigheter. Självfallet har vi fritt Wifi.

Restaurang & Café


Gotland är känt för sina riktigt fina och lokala råvaror.

Det soliga klimatet och den kalkrika jorden skapar unika förutsättningar för att producera råvaror av absolut toppklass. Morötter, potatis, sallad, lök, örter mm – när det är odlat i den kalkrika jorden på Gotland så smakar det helt enkelt bättre. På Almedalens fik strävar vi efter att ta vara på just detta.

Vi serverar lättare maträtter som härliga hemlagade soppor och pajer, fräscha sallader och matigare smörgåsar. Rätter där de gotländska råvarorna och dess smaker får stå i centrum, som är lätta, fräscha och hör sommaren till. Vi har även lite matigare rätter som Almedalens Skaldjursgryta, gotländsk Chili, och flera olika typer av gotländska Smörrebröd. Självfallet gör vi alla maträtter och tillbehör till dessa själva. För oss är halvfabrikat ett skällsord och något som vi strävar efter att helt undvika.

I caféet serverar vi även egengjord saffranspannkaka med grädde och salmbärssylt, morots- och kladdkakor, pajer, småkakor och mycket annat som vi bakar själva.

Vi har även ett brett utbud av varma och kalla dryck som passar till den mat vi serverar. Kaffe, läsk, lokalt tillverkad äppelmust från Halfvede, egengjord citronsaft, ingefärsshots, lemonader, lokalt producerat öl och passande viner.

Öppettider


27 april – 17 juni
Fredag – söndag kl 11:00 – 17:00
Även öppet: 30:e april, 1:e, 9:e & 10:e maj, samt 4:e, 5:e & 6:e juni
18 juni – 19 augusti
Alla dagar 09:00 – 18:00

Stängt: 22:e, 23:e & 24:e juni
20 augusti – 2 september
Fredag – söndag kl 11:00 – 17:00

Kalla rätter


Smörrebröd

Bland våra kalla rätter hittar du bland annat:

 • Almedalens sallad (Avokado, vitkål, grönkål, romansallad, sojabönor, quinoa, baljväxter, tamarindrostade mandlar, torkade aprikoser, hummus, mm)
 • Almedalens sallad med varmrökt lax eller räkor (Som ovan men kompletterad med varmrökt lax från Katthammarsvik eller handskalade räkor)
 • Avokadosmörgås (Avokado, ruccola, gotländska betor, crème cheese, dukkha (fröblandning), tahinidessing på egenbakat bröd)
 • Räksmörgås (Handskalade räkor, gotländska ekoägg, romansallad, citron, dill på egetbakat bröd)
 • Rostbiffsmörgås (Rostbiff, egengjord pepparotsmajonäss, romansallad, picklad rödlök på egenbakat bröd)

Varma rätter


Ramslökssoppa

Bland våra varma rätter hittar du bland annat:

 • Almedalens skaldjursgryta (Handskalade räkor, kräftstjärtar, gotländska grönsaker och rotfrukter, tomat, vitvin och kryddor. Serveras med egengjorda krutonger och saffransaioli)
 • Dagens soppa (Varje dag serverar vår egna “dagens soppa”. Det kan t.ex. vara ramslökssoppa, kajpsoppa, tomatsoppa, morotssoppa, zucchinisoppa, potatis- och purjolökssoppa m.fl. Sopporna är oftast veganska och laktosfria. Bröd, smör, hummus mm ingår.)
 • Gotländsk chili (Vår egen chili på gotländsk högrev, med selleri, morötter, tomat, chilifrukter, mm. Serveras med en matvetesallad, gräddfil och färskt bröd)
 • Pannkakor (med hemgjord hallonsylt och vispgrädde)

Desserter & Bakverk


Saffranspannkaka

Bland våra desserter och bakverk hittar du bland annat:

 • Saffranspannkaka (Vår egengjorda saffranspannkaka på risgröt, gotländska ekoägg, grädde, rostade mandlar och vår egna saffranspulp (hela saffranspistiller marinerade i konjak och råsocker under några månader). Serveras med gotländsk salmbärssylt och vispgrädde)
 • Morotskaka (Vår egen morotskaka på härliga söta gotländska morötter med crème cheese)
 • Kladdig chokladkaka (Vår chokladkaka med en liten twist av flingsalt. Serveras med vispgrädde)
 • Bär eller fruktpaj (Äpple, blåbär, rabarber eller hallon, beroende på säsong. Serveras med vispgrädde)
 • Småkakor (Olika sorters småkakor. Vi strävar efter att alltid ha både gluten- och laktosfria alternativ)
 • Guteglass (Flera olika sorter av Guteglass fantastiska EKO-glass i bägare)

Bilder från vår Restaurang & Café

Här hittar du lite sommarbilder från vår Restaurang och Café.  Soliga dagar i Visby, Gotland som är perfekt för att njuta tillsammans.